Prosecco je šumivé víno výhradne iba zo severu Talianska. Musí obsahovať známku kvality DOC alebo DOCG čo je zárukou toho že sa vyrába v oblasti a spôsobom ktorý je pre chuť a kvalitu prosecca príznačný. Naše prosecco je z oblasti Bibano di godega. Prečo čapujeme prosecco? Ako u nás si môžete dať v ktorom koľvek podniku čapované pivo v taliansku je zvykom čapovať prosecco. Tým že sa snažíme zachovať najlepšie podmienky čapujeme ho iba do sklenených fľaší.
Prosecco a vína pochádzajú od vinárskej rodiny Buffon, ktorej história má začiatky ešte pred rokom 1976, kedy začala vyrábať víno pre vlastné potreby. S veľkou láskou sa starajú o svoju pôdu a vinice čo je vidno na tom že ich ešte stále osobne sledujú tradičným spôsobom. Od roku 1976 sa však vývoj veľmi posunul a tradičné spôsoby vinárstva spájajú s modernými technológiami, aby dosiahli maximálnu kvalitu vín. Oblasť v ktorej sa vinice nachádzajú sú na ulici Belcorvo oproti historickemu sídlu Rakúskeho vojenského letiska, ktoré je známe od čias 1. svetovej vojny. Pôda je veľmi hlboká s vysokou prevahou štrku, čo umožňuje rýchlu priepustnosť dažďovej vody. Je veľmi jemná a bohatá na karbohydráty.